Cover Generatie Alpha
Bron: Onbekend

7. Generatie Alpha (2015-2030)

Hoewel nog niet iedereen het eens is over de benaming, wordt de generatie geboren tussen 2015 en 2030 generatie Alpha genoemd. De meeste leden van Generatie Alpha moeten dus nog geboren worden. Elke week worden er wereldwijd 2,5 miljoen baby’s geboren die de generatie Alpha vormen.

Alles, en dat is dus nog niet zoveel, wat er over deze generatie gezegd en geschreven wordt is een voorspelling. Misschien is het voor hen wel heel normaal om een baan te hebben als gids in de ruimte of hoeven ze tegen die tijd helemaal niet meer te werken.

Generatie Alpha
Andere namen:
Google-kids
Geboren tussen:
2015 – 2030
Jong tussen:
2026 – 2040

7.1. Hoe zal hun socialisatieproces gaan?

Er wordt verwacht dat deze generatie opgroeit in een samenleving waar nog een beetje een economische crisis heerst. Daarnaast blijft de technologie zich maar ontwikkelen en ontwikkelen. Er is voor hen geen leven zonder schermen of internet. Net als bij Generatie Z zullen bijvoorbeeld YouTube en Instagram meer invloed hebben op deze generatie dan de televisie.

Het zijn de kinderen van de millennials. Ze zullen verwend worden, omdat er minder kinderen zijn in één gezin. In het gezinsleven zullen levensgeluk en onbegrensde mogelijkheden belangrijke waarden zijn. Een belangrijk thema voor deze jongeren zal naar verwachting de klimaatverandering zijn.

Nog nooit groeide een generatie zo nadrukkelijk op met de dreiging van de klimaatverandering. Veel jongeren zien op tv, horen op school en van hun ouders over de mogelijke gevolgen van de opwarming van de aarde.

7.2. Welke kenmerken heeft deze generatie?

De voorspelling is dat Generatie Alpha zich kenmerkt als de meest opgeleide generatie tot nu toe. Ze worden naar verwachting sneller volwassen, maar stellen trouwen, het krijgen van kinderen en een carrière het liefst nog even uit. Daarnaast zullen ze gebruikmaken van de meest geavanceerde technologie. Voor hen zal het ook nog normaler zijn om online te shoppen. Het zal de rijkste generatie worden, maar daarom ook de meest verwende.

Maar dit alles is slechts een voorspelling.

 

Jouw feedback